View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 12:05 am



Reply to topic  [ 2 posts ] 
TV Cable Adjustment Issues 
Author Message

Joined: Mon Jan 08, 2018 12:54 pm
Posts: 1
I have a 1982 Corvette and just got done building a 1988 700R4 for it. The actual rebuilt itself went smoothly, but upon reaching the last step of the process before I can actually test it out, I ran into issues with the TV system. I understand that for the adjustment to be correct, the plunger needs to be flush with the bushing at WOT.

The problem is that there is so much effort required in making this happen, that something is bound to break, bend, or snap. I took the linkage apart on the valve body, but nothing appears to be stuck or out of the ordinary. The TV valve itself is free and moves smoothly. The spring also appears to be factory.

Does anyone have any suggestions as far as what is going wrong? I have never done this before, and I am at a loss. The cable is brand new and moves freely when disconnected. Looking in while the cable moves, it's clear that all mechanical advantage is lost when the plunger is less than 3 groves showing. The cable is more or less pulling at a 180 degree versus a 90 degree angle if that makes sense.

I'm frustrated at this point, and don't really have any clear idea where to go from here. I've done so much searching, and no one else has ever seemingly had this problem. If they did, maybe they just don't realize it because their pan wasn't removed like mine is. Any suggestions- I'm all ears!

Attachment:
IMG_4100.jpg
IMG_4100.jpg [ 239 KiB | Viewed 13 times ]


Attachment:
IMG_4102.jpg
IMG_4102.jpg [ 240.18 KiB | Viewed 13 times ]


Attachment:
IMG_4104.jpg
IMG_4104.jpg [ 220.92 KiB | Viewed 13 times ]


Mon Jan 08, 2018 1:02 pm
Profile
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Jun 29, 2012 4:23 pm
Posts: 396
The TV spring appears to be an aftermarket Black spring and if it is from what I can see in the picture it is way too stiff. I could send you the right spring and shim that I use in all of my 700R4's, if you want. It would cost 2 to 4 dollars for shipping it by mail. Call me at 909 795-1876. Dana


Tue Jan 09, 2018 3:57 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.